2011-05-05 13:56:43• hírek • Póti Orsolya

Szatmári tehetségeket kerestek

Május 5-én került sor Szatmárnémetiben az Országos Könnyűzenei és  Ifjúsági Fesztivál előválogatására, amelyet hetedik alkalommal szerveznek meg Jupiter üdülőhelyen. A meghallgatásra 6-25 év közötti gyerekek és fiatalok jelentkezhettek.

A nyár folyamán több olyan könnyűzenei fesztiválra és versenyre is sor kerül a román tengerparti Jupiter üdülőhelyen, amelyekre az ország különböző pontjáról keresnek tehetségeket. Május 5-én, csütörtökön Szatmárnémetiben jártak az VII.„Ifjúsági Fesztivál szervezői, a Daria'S Kulturális Egyesület képviselői, és újabb tehetségeket vártak meghallgatásra.

Mint kiderült a tavalyi évben a szatmáriak igen jól szerepeltek, négyen jelentkeztek az országos könnyűzenei és folklór fesztiválra, és a négy közül hárman első, második, illetve harmadik helyezéssel tértek haza. A szervezők remélik idén is sikerül újabb tehetséges énekesekre bukkanniuk.

A meghallgatásra a Szatmári Alkotóházban (1. Decembrie 1918. utca 11. szám) került sor, ahol a tavalyi fesztivál fellépőin kívül a zsűri tagjaival és a szervezőkkel is beszélgethettünk. Niste Andrea-Dana-tól, a Szatmár Megyei Diáktanács (CJE) elnökétől megtudtuk, a versenyre tizennégyen jelentkeztek, és négyen jutottak tovább az elődöntőbe, amelyre Bukarestben kerül sor július közepén.

A meghallgatásra érkezőknek két dallal kellett jelentkezniük könnyűzene, folklór, vagy saját alkotás kategóriában. A szervezők a továbbjutóknak biztosítják a szállást és az élelmet a fesztivál teljes ideje alatt, augusztus 22. és  szeptember 4. között.


A Szatmár Megyei Diáktanács tagjai és a jelentkezők
A Szatmár Megyei Diáktanács tagjai és néhány jelentkező


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: